Hjemmelaga tortilla-lefser!

For en stund siden bestemte vi oss for å prøve å lage tortilla-lefser selv. De man får kjøpt i butikken smaker jo nesten direkte papp, og koster mye penger. Igår prøvde vi det for første gang, og har man først smakt hjemmelaga går man aldri tilbake til kjøpt! Her er oppskrifta jeg brukte:

Gir åtte tortilla-lefser.

21941_757673205_big

8 dl. mel
1 teskje bakepulver
1 teskje salt
2 dl. vann
1 dl. olje

Man begynner med å blande mel, salt og bakepulver. Deretter blander man inn oljen til «deigen» er så jevn som mulig med minst mulig klumper. Tilsett så vann, i to omganger – dvs en halv dl. om gangen. Deigen eltes til den er jevn og litt klissete, men ikke spesielt hard. Hvorvidt akkurat dette er viktig eller ei aner jeg ikke, men la gjerne deigen hvile i 10 minutter.

Nå er deigen klar til å steikes! Del den i åtte like biter (ca. samme str. som et egg) og kjevle ut til de er så tynne som mulig. Lefsene skal tørrstekes på medium til sterk varme (jeg stekte de på styrke syv av totalt ni på min komfyr). Etter rundt et halvt til ett minutt er de ferdige! Ett hint om at de begynner å bli ferdige er at lefsa begynner å «boble».

Bon appetit, og lykke til! Jeg som ikke er så altfor flink på kjøkkenet klarte dette høvelig greit :)

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Hjemmelaga tortilla-lefser!

  1. Tilbaketråkk: Dagens Middag: Quesadillas | En Arkeologistudents Verden

  2. Siw Hege sier:

    Høres godt ut. Hvilket mel bruker du? Siktet hvetemel? Er det mulig å bruke noe grovere?

    Det er veldig godt! Jeg bruker bare vanlig siktet hvetemel ja, men antar at man kan bruke grovere typer. Er bare å prøve seg frem! :)

  3. malin sier:

    Skal jeg prøve en dag! Må ha ting inn med teskje jeg – steker du de i stekepanne (på samme måte som pannekaker), og spiser de direkte etterpå? Hvordan blir de hvis du steker de i stekepanne, og varmer de opp når f.eks gjester kommer?

    Ja, anbefales virkelig :) Skriv gjerne her hvordan det går!

    Steker de på samme måte som pannekaker ja, minus smør/fett/olje. Stekepanna skal være helt tørr :)

    Dette går egentlig såpass fort, at du kan nesten gjøre det mens gjestene er der! Tar maks et halvt minutt per lefse om panna er forvarma. Ellers kan du enten legge de på et fat dekket av plast eller en håndduk. Eller du kan steke hver lefse bittelitt slik at den blir fast og ikke så deigete, også steker du dem ferdig når gjestene kommer. Men som sagt, det går så fort uansett at det er bare å steke ferdig med en gang :)

    Glemte å si i innlegget at det beste er å la dem hvile litt under plast/håndduk en liten stund, da blir de ikke så stive men myke og gode :)

  4. Helene sier:

    Sv: Takk for tips!

    Tenkte å prøve å lage med speltmel en dag. Er vel bare å hive seg rundt og gjøre det. Virker jo superlett :)

    Ja, det er ikke så «skummelt» som det kanskje virker. Superenkelt når man først setter i gang, og kjempemorsomt :)

  5. BloggFeber sier:

    Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

    – Det er ikke vanskeligere enn dette her, altså! Nam! :D

    Kult! :)

    Ja, det er virkelig ikke vanskeligere enn dette! Tar jo selvfølgelig litt lengre tid enn de du kjøper, men det er verdt å ta seg litt tid å lage selv :D

  6. Tilbaketråkk: Tortilla og quesadillas | Sørburøy skole

  7. Tilbaketråkk: Dagens Middag: Quesadillas | Kressstina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s