Hjemmelaget: Lasagne!

..som noen kanskje har fått med seg så har jeg blitt veldig glad i å lage mat selv og gått bort ifra ferdigprodukter så godt det lar seg gjøre. Denne gangen prøvde vi oss på lasagne, etter at jeg fikk en oppskrift hos en person på et forum. All ære til ham! Her er hvordan jeg gjorde det med utgangspunkt i hans, passer til 3-4 personer (eller to skrubbsultne personer :P):

Ingredienser:
Ønsket mengde FORKOKTE lasagneplater (vi brukte 6 stk)
1 pk kjøttdeig (vi brukte kyllingkjøttdeig
2 fedd hvitløk (valgfritt, jeg bruker alltid hvitløk til omtrent alt :P)
1 løk
1 boks hermetiske tomater
1 bit sellerirot
2-3 ss tomatpuré
1 buljongterning, kjøtt eller kylling
2,5 dl. vann (eller melk om du foretrekker det)
div krydder, f.eks. salt/pepper/oregano
revet ost

Bechamel-sausen:
0,5 dl. melk
1 ss smør/margarin
2 ss mel
revet muskat/muskatkrydder
(om ønskelig kan du lage mer, alt ettersom hvor mye du liker å ha i lasagnen)

Fremgangsmåte:
Brun hakket løk/hvitløk og kjøttdeig. Ha deretter oppi revet sellerirot og bland godt. Putt deretter i resten av ingrediensene: tomatpuré, buljong, hermetiske tomater og diverse krydder. La dette koke/putre på lav varme i ca. 30 minutter.

Bechamelsausen lager du ved å først varme opp smør/margarin i en kjele. Bland deretter melet og muskaten godt inn. Spe ut med melk gradvis slik at det ikke blir noen klumper. La det småkoke til du har fått ønsket tykkelse på sausen.

Mens du har gjort alt dette bør du også samtidig ha kokt lasagneplatene og forvarmet ovnen til 225 grader. Når begge sausene har stått til de er ferdige er vi klar til å blande alt sammen i en ildfast form. Ha først et lag med bechamelsaus nederst, og legg på lasagneplater (vår form passer akkurat til to plater ved siden av hverandre). Ha deretter i lag med kjøttsaus og lasagneplater til du er fornøyd, og avslutt med bechamelsaus (etter et lag med kjøttsaus). For å avslutte mesterverket legger du på ønsket mengde revet oppå der igjen (man kan aldri få nok ost!), og eventuelt oregano og basilikum.

Stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter, da ble vår helt perfekt:
IMAG0599(1)

Skriv gjerne om egne erfaringer i kommentarfeltet! Det være seg positive og negative, samt tips til andre ingredienser man kanskje ikke tenker på :) Sellerirot var overraskende godt i denne.

Bon apetit! :)

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Hjemmelaget: Lasagne!

 1. Lenesim sier:

  Den så god ut! Noe som vi bruker som et av lagene i hjemmelaget Lasagne er: cottage cheese blandet med et egg. (Vi bruker det i stedet for bechamelsaus, men det kan sikkert brukes i tillegg til.) Det blir utrolig godt sammen med tomatkjøttsausen. Ellers så hørtes det spennende ut med sellerirota, det må jeg prøve neste gang.

  Den var fantastisk god! En av de beste jeg har smakt :D Har en kompis som skryter av at lasagne er hans flaggskip, og han er veldig flink å lage mat.
  Cottage cheese hørtes interessant ut! Må definitivt teste det ut også :)

 2. Neugierig sier:

  Foreløpig er jeg mer glad i å spise mat enn å lage den, men det skal ikke underslås at jeg ser for meg at en vakker dag kan jeg ende opp med å være i motsatt ende av skalaen. Mat er spennende, og ikke minst godt! :-)

  Det er jo det som er den største gleden..å spise noe du har laget selv, og som atpåtil smaker nyyyydelig :D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s